Serviciile ucrainene știu în timp real unde se află Putin. Asasinarea liderului de la Kremlin „nu e o prioritate”

de: Ana Anițoiu
31 05. 2023

Serviciile de informații militare ucrainene știu în timp real unde se află Vladimir Putin, dar asasinarea liderului de la Kremlin „nu este o prioritate”. Un purtător de cuvânt a spus care este planul Ucrainei referitor la președintele Rusiei, care a declanșat războiul în urmă cu mai bine de un an.

Locul în care se află Vladimir Putin, cunoscut tot timpul de serviciile ucrainene

Conform purtătorului de cuvânt al Direcției principale de informare a Ministerului Apărării din Ucraina, Andrii Iusov, locul în care se află Vladimir Putin este monitorizat în timp real. La fel se întâmplă și în cazul fondatorului grupului de mercenari Wagner Evgheni Prigojin.

„În ciuda tuturor încercărilor și eforturilor de a ascunde aceste informații și a utilizării diverselor tehnologii, inclusiv a dublurilor, locul în care se află cei doi nu este ceva ce poate fi ascuns.

Putin este păzit, este o persoană bine păzită. Prigojin este mai puțin protejat prin comparație și se comportă poate cel mai liber din rândul elitei ruse. Toate aceste informații sunt cunoscute de noi și de partenerii noștri și sunt adesea monitorizate în timp real”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Ce plan are Ucraina în privința lui Vladimir Putin

De asemenea, purtătorul de cuvânt al serviciilor de informații militare ucrainene a dezvăluit ce plan are Ucraina în privința lui Vladimir Putin. El a subliniat că în prezent nu există nicio dorință de a-i asasina pe liderul rus sau pe Evgheni Prigojin, care a precizat la un moment dat că i s-ar potrivit apelativul „măcelarul lui Putin”.

„În ceea ce privește țintele prioritare, toți criminalii de război trebuie să fie pedepsiți. În calitate de stat civilizat, Ucraina este interesată ca această pedeapsă să fie efectuată în cadrul dreptului internațional, la un tribunal internațional”, a spus el.

Astfel, prioritatea Ucrainei este ca Vladimir Putin să fie dus la Haga pentru a fi judecat de Curtea Internațională Penală, care a emis în luna martie un mandat de arestare împotriva președintelui rus, pe care l-a acuzat de crime de război. Liderul rus ar fi vinovat de deportarea ilegală a cel puțin 100 de copii din Ucraina.